Hartelijk welkom bij het programma van het Nivon Arnhem/Nijmegen. De leden van de programma-commissie zijn blij om je weer een gevarieerd programma aan te kunnen bieden. De rode draad in het aanbod blijft de ontmoeting met elkaar; enerzijds voor de gezelligheid en om het verenigingsgevoel te waarborgen maar ook om dingen sámen te ondernemen en de verantwoordelijkheid voor de leefomgeving te delen.

Enkele ‘highlights’ uit het programma
Op de ‘Duurzame Donderdagen’worden actuele thema’s zoals duurzaamheid, milieu, energie en participatie besproken. Ook wordt er een lezing over armoede en een excursie naar de voedselbank georganiseerd.
Het thema ‘Grijnzend grijs’ van afgelopen seizoen waar heel veel mensen op af kwamen, wordt vervolgd onder de naam ‘Vrolijk grijs’.

Op verzoek van onze leden uit Nijmegen en omstreken wordt dit najaar de cursus ‘Geboorte van de jazz’ in Nijmegen georganiseerd. Het is de bedoeling zo tot een cursusprogramma in Nijmegen te komen.
Wat verder bijzonder is, is de rondleiding en rijsttafelmaaltijd op Bronbeek, de nieuwe 3-delige workshop ‘Duurzame (vergeten) sieraden en een korte cursus over Sterrenkunde. Vergeet ook niet je aan te melden voor de vrolijke meezing-zondagen. Niet alleen voor ons Nivon-ers maar ook en vooral voor anderstaligen en/of vluchtelingen. Al zingend leren zij makkelijker Nederlands, zo wijst onderzoek uit.

Onze geliefde kunstprogrammering staat weer als een huis: na een helaas kortstondig verblijf van docent Bram Tap bij het Nivon, hebben we Inge van Velzen kunnen strikken. Wij zijn erg blij met haar.
Naast de ‘Groencursus’ van het IVN is er nu ook, los te boeken, een excursie naar de IVN-tuin in Rheden. Als laatste, maar niet het minste, hebben we weer 2 reizigers gevonden om hun avonturen met ons te delen. Komt dat zien!

Misschien overbodig maar we zijn als vrijwilligersorganisatie altijd weer trots dat het gelukt is een mooi en gevarieerd programma te maken. Mocht je nou zin hebben om eens mee te kijken hoe dat er aan toegaat, schroom niet en kom! Je bent van harte welkom!

Ons doel is dat iedereen moet kunnen meedoen aan de activiteiten en we zijn blij dat het weer gelukt is gekwalificeerde docenten in te huren en toch de deelnemersprijzen aantrekkelijk te houden, dankzij onze actieve vrijwilligers.

Nivon-leden kunnen overigens voor de ledenprijs de activiteiten van het Humanistisch Verbond bijwonen en omgekeerd. Een overzicht van alle activiteiten, ook die van onze samenwerkingspartner Humanistisch verbond Arnhem, vind je hier.

Namens het bestuur en alle vrijwilligers wensen we je een bijzonder inspirerend seizoen toe!

Gerrit Romeijn
voorzitter Programmacommissie