NATUURVRIENDENHUIZEN EN -KAMPEERTERREINEN

Het Nivon heeft natuurvriendenhuizen en -kampeerterreinen in heel Nederland die toegankelijk zijn voor leden en niet-leden. De huizen en terreinen liggen in de prachtigste natuurgebieden: aan zee, op de hei, in het bos… Verblijven in een natuurvriendenhuis betekent andere gasten ontmoeten: in de gemeenschappe-lijke ruimten en in de keukens.
Voor gezinnen met kinderen is een verblijf in een natuurvriendenhuis een prachtige ervaring: kinderen komen makkelijk met elkaar in contact en spelen samen. Dat kan ook, want de natuurvriendenhuizen liggen midden in de natuur met meer dan voldoende speelmogelijkheden. Gastvrouwen en -heren én gasten zorgen er samen voor dat iedereen het naar de zin heeft. Klik hier voor meer informatie.
Sfeervol verblijf tegen een eerlijke prijs
In een natuurvriendenhuis word je nadrukkelijk uitgenodigd wél je meegebrachte eet- en drinkwaren te nuttigen. Je neemt je boodschappen mee en gaat zelf aan de slag in één van de goed geoutilleerde keukens, met pannen, bestek en servies, geschikt voor individuele gasten en voor groepen.
Ervaar dat natuur-vriendenhuizen sociaal en duurzaam zijn en dat je er verblijft voor een eerlijke en betaalbare prijs door het concept van zelfverzorging en het ontbreken van consumptiedwang. Zeker voor gezinnen met kinderen een betaalbare verblijfsmogelijkheid.

Wandel-2daagse via natuurvriendenhuizen
Het Nivon heeft de Lange-Afstand-Wandelpaden in Nederland geïntroduceerd. Als eerste was dat het Drenthepad, uitgezet in de jaren zeventig. Het meest bekend is het Pieterpad. Ook zin om twee dagen te wandelen met een overnachting?
Loop van ov-punt naar ov-punt via de Nivon-(lange-afstand)wandelroutes, zoals het Veluwe Zwerfpad, het Trekvogelpad en het Maarten van Rossumpad die over de Veluwe lopen en slaap in een Nivon Natuurvriendenhuis. In de regio van Arnhem liggen op wandelafstand twee Natuurvriendenhuizen: het ABK-huis aan het Apeldoorns kanaal in Hall/Eerbeek en de Bosbeek in de bossen bij Bennekom. Kijk voor alle mogelijkheden, de routebeschrijving en boeking voor de overnachting op
www.nivon.nl/wandeltweedaagse

De Bosbeek is het grootste Nivon-huis in Nederland. Het heeft 101 bedden, drie zalen, en een speel- / expressieruimte. Het huis is rolstoelvriendelijk en heeft goede voor- zieningen, zoals de peuterhoek en de speelkelder. Twee keukens maken een flexibele gebruik mogelijk door groepen en individuele gasten naast elkaar. In en om het huis wordt veel aan milieuzorg gedaan. Naast het huis vindt u een trekkersveldje voor vijf tenten en op ruime afstand het vierpersoons vakantiehuisje Karbonkel. Er zijn enkele fietsen te huur.
De Nederlandse huizen en terreinen maken deel uit van een internationaal netwerk van 1.000 natuurvriendenaccommodaties. Als Nivon-lid overnacht u hier meestal met korting.

Meer informatie: 
Internationale huizensitevan de NFI. Hier vindt u een opsomming van de belangrijkste gegevens over de natuurvriendenhuizen en terreinen van de meeste landen.
Een internationaal netwerk van natuurvrienden, waar het Nivon deel van uitmaakt.
Advies over buitenlandse natuurvriendenhuizen.
Contactformulier om advies te vragen.
Bij uitgelicht staat regelmatig een recensie van een buitenlands natuurvriendenhuis.
Natuurvriendenhuizen Europa over buitenlandse natuurvriendenhuizen, februari 2013.

Voor informatie over de accommodaties in het buitenland kun u terecht bij Willem Wegenaar, tel. 026 311 46 26 of accommodaties@nivon-arnhem.nl.