Milieudefensie – veganistisch diner vervalt helaas

Einde Allemaal eet-Lokaal in De Wasserij

“Milieudefensie Arnhem heeft besloten om te stoppen met het organiseren van de veganistische diners.
Jarenlang hebben vrijwilligers zich ingezet om de duurzame keuken onder de aandacht te brengen. Tegenwoordig staat een duurzame levensstijl volop in de belangstelling en zijn er ook veganistische en/of biologische restaurantjes in Arnhem.
Wij kunnen voor andere duurzame diners verwijzen naar de Groene Vos in Arnhem.(www.degroenevos.nl)”

Milieudefensie – veganistisch diner

Allemaal : eet lokaal

Proef de duurzame keuken

Regelmatig zetten vrijwilligers van Milieudefensie Arnhem een smaakvol veganistisch, biologisch driegangenmenu op tafel. De maaltijd wordt met zoveel mogelijk lokale producten bereid. De maaltijd kost €8,- per persoon en vindt plaats in de Wasserij, Molenbeekstraat 26a. Aanvang 18.00 uur.

Er kunnen maximaal 25 mensen mee-eten. Schuif gezellig aan en proef zelf hoe lekker de duurzame keuken is.

Voor de productie van vlees, zuivel en eieren in Nederland is ruim 1 miljoen voetbalvelden aan sojaplantages nodig. Plantages waarvoor oerwouden worden gekapt.

Zolang onze veeteelt in grote mate afhankelijk is van grondstoffen van ver weg blijven we sociale en ecologische misstanden aan de andere kant van de wereld veroorzaken.

Lekker plantaardig
Minder vlees, zuivel en eieren eten is beter voor het oerwoud, voor de wereldwijde

voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid.

Met het veganistisch diner laat Milieudefensie Arnhem zien dat de oplossing onder handbereik ligt. “Het is heel goed mogelijk om een lekkere veganistische maaltijd te koken,” aldus Hanneke Windhausen, chefkok van de diners en vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem.

“Voor onze maaltijden gebruiken we alleen plantaardige producten. Om te laten zien en proeven dat het kan!”

www.arnhem.milieudefensie.nl en www.allemaal-lokaal.nl

LET OP: Het allemaal eet lokaal gaat helaas niet meer door.

Milieudefensie werkt sinds 1971 aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Als we de aarde eerlijk met elkaar delen en niet meer nemen of vervuilen dan de aarde aan kan, varen we daar allemaal wel bij. Wijzelf, mensen elders op de wereld en onze kinderen en kleinkinderen.

Milieudefensie is actief op vijf thema’s:

Dat doet Milieudefensie samen met zoveel mogelijk mensen: lokaal, landelijk en wereldwijd als lid van Friends of the Earth International.