BERGSPORT ZUID-OOST NEDERLAND (ZON)

Herfstwandeling Station Hemmen-Dodewaard naar Zetten-Andelst

Deze herfstwandeling, die eerst gepland was op woensdag 23 oktober, ging door te weinig aanmeldingen niet door.

Op woensdag 27 november is er een herkansing en wandelen we door een aardig stukje van de Betuwe.  We volgen het Lingepad van station Hemmen/Dodewaard via Heerlijkrijk Hemmen naar station Zetten/Andelst. De afstand is ongeveer 10 km.

De startplaats  is vanuit Arnhem en Elst goed per trein te bereiken, ook met eigen vervoer is zijn er mogelijkheden, laatste stukje vanaf Zetten naar Dodewaard, met de trein.

Het is de bedoeling dat we maandelijks op een andere dag een soortgelijke wandeling gaan maken, bij opgave krijg je vertrektijd.

Opgave: bergsport@nivon-arnhem.nl

VERDWALEN IS BALEN

Leren omgaan met kaart, kompas en gps voor beginners rondom natuurvriendenhuis De Bosbeek.  Deze cursus biedt uitkomst voor diegenen die zich de kennis van verantwoord kompasgebruik eigen willen maken.
Een route buiten de gebaande paden, slecht weer tijdens een tocht of ineens overvallen worden door mist; allemaal omstandigheden waardoor kennis van kaart en kompas een noodzaak wordt.

Datum: 25-27 oktober 2019
Prijs:  € 75,- (niet leden € 100,-)  incl. warme maaltijd zaterdagavond
Opgave: bergsport@nivon-arnhem.nl

Bergwandelen Zuid Veluwezoom

Onderleiding van een gids wandelen we 2 dagen vanaf NS station Rhenen, via natuurvriendenhuis De Bosbeek (waar we overnachten) naar NS station Arnhem. Een “bergwandeling” door dit stuwwallengebied met o.a. de Grebbenberg, Wageningseberg en Duno, dagelijks zo’n 20 km.

Datum: 26-27 oktober 2019

Prijs: € 75,- (niet leden € 95,-) incl. lakenpakket, avondeten, ontbijt en lunchpakket, tochtbegeleiding.

Opgave: bergsport@nivon-arnhem.nl

BASISCURSUS BERGSPORT 2020

Het doel van deze beginnerscursus is om je de vaardigheden en kennis bij te brengen om met plezier en verantwoord in de bergen op pad te gaan.
De cursus is opgebouwd uit verschillende onderwerpen die met het cursusboek worden behandeld.
Samen vormt het een goede voorbereiding op de alpiene aktiviteiten in Oostenrijk.  Meer informatie op deze pagina.

Klik hier om je aan te melden

SNEEUWSCHOENWANDELEN IN DE ALLGAU

26 januari – 1 februari 2020.

Vanuit natuurvriendenhuis Schönblick in het Zuid Duitse Thalkirchdorf maken we deze week onder leiding diverse pittige sneeuwschoenwandelingen.

Een dagje lauflaufen of skiën is natuurlijk ook mogelijk, materiaal is ter plaatse te huur.

Thalkirchdorf is goed met openbaar vervoer te bereiken Arnhem-Immenstadt en als groep zijn er verschillende DB aanbiedingen.

Het verblijf in het natuurvriendenhuis is op basis van zelfverzorging.

Kosten excl. reis en verblijf kosten  € 175,- voor nivon leden en € 225,- niet leden.

Info en opgave: bergsport@nivonarnhem.nl

OVER BERGSPORT ZON

Nivon Bergsportgroep Zuid Oost Nederland, oftewel ZON, is één van de drie regionale Nivon- bergsportgroepen in ons land en maakt deel uit van Nivon afdeling Arnhem.

de sportiefste uitdagingBergsport is een verzamelnaam voor tal van activiteiten; buiten de gebaande paden gaan, lopen door moeilijk terrein, abseilen, klimmen op rotsen, sneeuw of ijs, een gletsjer oversteken, een bivak maken, knopen leggen etc. Kortom, er komt veel bij kijken om met plezier en verantwoord in de bergen op pad te kunnen.

Naast de vaardigheden en ervaring is een goede conditie noodzakelijk. ZON organiseert elk jaar een basiscursus bergsport (zie deze pagina). Door het seizoen heen zijn er wandelingen, kompastochten, klimdagen, klettersteigen en tochten in Nederland en alpine gebieden. Voor deelname aan sommige tochten kan enige alpine ervaring verreist zijn. De zwaarte van de tochten wordt vooraf met de deelnemers besproken.

Bergsport zal niet voor iedereen weggelegd zijn maar voor diegene die het erop wagen zal het rauwe berglandschap een onuitwisbare indruk achterlaten en een ervaring om nooit te vergeten

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen