BERGSPORT ZUID-OOST NEDERLAND (ZON)

SNEEUWSCHOENWANDELEN IN DE ALLGAU

26 januari – 1 februari 2020.

Vanuit natuurvriendenhuis Schönblick in het Zuid Duitse Thalkirchdorf maken we deze week onder leiding diverse pittige sneeuwschoenwandelingen.

Een dagje lauflaufen of skiën is natuurlijk ook mogelijk, materiaal is ter plaatse te huur.

Thalkirchdorf is goed met openbaar vervoer te bereiken Arnhem-Immenstadt en als groep zijn er verschillende DB aanbiedingen.

Het verblijf in het natuurvriendenhuis is op basis van zelfverzorging.

Kosten excl. reis en verblijf kosten  € 175,- voor nivon leden en € 225,- niet leden.

Info en opgave: bergsport@nivonarnhem.nl

BASISCURSUS BERGSPORT 2020

Het doel van deze beginnerscursus is om je de vaardigheden en kennis bij te brengen om met plezier en verantwoord in de bergen op pad te gaan.
De cursus is opgebouwd uit verschillende onderwerpen die met het cursusboek worden behandeld.
Samen vormt het een goede voorbereiding op de alpiene aktiviteiten in Oostenrijk.  Meer informatie op deze pagina.

Klik hier om je aan te melden

OVER BERGSPORT ZON

Nivon Bergsportgroep Zuid Oost Nederland, oftewel ZON, is één van de drie regionale Nivon- bergsportgroepen in ons land en maakt deel uit van Nivon afdeling Arnhem.

de sportiefste uitdagingBergsport is een verzamelnaam voor tal van activiteiten; buiten de gebaande paden gaan, lopen door moeilijk terrein, abseilen, klimmen op rotsen, sneeuw of ijs, een gletsjer oversteken, een bivak maken, knopen leggen etc. Kortom, er komt veel bij kijken om met plezier en verantwoord in de bergen op pad te kunnen.

Naast de vaardigheden en ervaring is een goede conditie noodzakelijk. ZON organiseert elk jaar een basiscursus bergsport (zie deze pagina). Door het seizoen heen zijn er wandelingen, kompastochten, klimdagen, klettersteigen en tochten in Nederland en alpine gebieden. Voor deelname aan sommige tochten kan enige alpine ervaring verreist zijn. De zwaarte van de tochten wordt vooraf met de deelnemers besproken.

Bergsport zal niet voor iedereen weggelegd zijn maar voor diegene die het erop wagen zal het rauwe berglandschap een onuitwisbare indruk achterlaten en een ervaring om nooit te vergeten

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen