Nieuws van de Bosbeek

Er worden weer veel voorjaarsactiviteiten georganiseerd door Natuurvriendenhuis De Bosbeek bij Bennekom.
Hoewel die vooral vanaf maart lopen is vroegtijdige aanmelding vaak wel belangrijk.

NIEUWS VAN DE BOSBEEK

Inloop Handwerk-inspiratie week 

Marijke Houthuijzen en Annie Cornelisse nodigen iedereen uit om mee te komen quilten, breien, haken en borduren, ieder met haar/zijn eigen werk.
Doe ideeën op en inspireer en stimuleer elkaar!

 • Datum:  zondag 8 tot vrijdag 13 maart
  Prijs: € 90,- (niet leden € 130,-), incl. koffie/thee, verder zelfverzorging.
  Opgave:bosbeek@nivon.nl

IVN wandelingen, vanaf  De Bosbeek

Zondag 15 maart  Vroege Voorjaarswandeling
Start: 14.00 uur vanaf het Natuurvriendenhuis De Bosbeek  in Bennekom.  Gidsen: Jeltje Zeelenberg      (0318 41 34 86) en Hans Gonggrijp (0318 84 04 09)

Verdwalen is balen 
Leren omgaan met kaart, kompas en gps voor beginners rondom Natuurvriendenhuis De Bosbeek.  Deze cursus is heel geschikt voor diegenen, die zich de kennis van verantwoord kompasgebruik eigen willen maken.

 • Datum: vrijdag 20 tot zondag 22 maart
  (ook van 30 oktober tot 1 november)
  Prijs:      € 75,- (niet leden € 100,-)  incl. warme maaltijd zaterdag avond.
  Opgave: bosbeek@nivon.nl

Dichten in ’t klein

Woorden zijn van waarde. Dit weekend gaan we bezig met het schrijven van korte gedichten, haiku, elfje en andere vormen. Inspiratiebronnen zijn onder anderen de natuur en de elementen. Het is boeiend om in weinig woorden toch veel zeggingskracht te leggen. Daar gaan we naar op zoek door ons te herinneren, waar te nemen en de verbeelding te laten spreken, soms in stilte. Verder is er ook de prachtige omgeving in en om  natuurvriendenhuis De Bosbeek. Het weekend is op basis van zelfverzorging en iedereen heeft een eigen kamer. Er zijn ook fietsen die je kunt huren.

 • Datum: vrijdag 20 tot zondag 22 maart
  Prijs: € 85,- (niet leden € 125,-).
  Opgave: bosbeek@nivon.nl

Wandeltweedaagse 
met een gids van Otterlo<→station Oosterbeek
Deze wandeltweedaagse start in Otterlo en komt op de eerste dag langs het Mosselse Zand met zijn zandverstuivingen en langs het Planken Wambuis, bekend om de aanwezigheid van edelherten en wilde zwijnen.     Dan wandelen we verder door bos en hei naar Natuurvriendenhuis De Bosbeek waar we overnachten.

De tweede dag voert door het beekdalenlandschap, langs Wolfheze, de Wodanseiken en door de zuidelijker gelegen bossen en heide. De route eindigt bij NS station Oosterbeek. Beide dagen is de route zo’n 20 km.

 • (voor de eerste dag verzamelen we op NS station Apeldoorn en reizen samen met de bus naar Otterlo)
  Datum: zaterdag 21 en zondag 22 maart
  (ook 31 oktober en 1 november)
  Prijs: €75,- (niet leden €100,-) incl. lakenpakket, avondeten, ontbijt, lunchpakket  en tochtbegeleiding    Opgave: bosbeek@nivon.nl

Beeldhouwen in speksteen
Speksteen is een zachte steen die geen ‘harde arbeid’ nodig heeft en bewerkt kan worden met bijvoorbeeld een houtrasp, mesje e.d. . Ervaring is niet nodig en materiaal (zoals stenen) kan ter plekke worden aangeschaft. Gereedschappen zijn aanwezig.

 • Datum:  zondag 22 tot vrijdag 27 maart
  (ook van 25 tot 30 oktober)
  Prijs: € 175,- (niet leden € 225,-), zelfverzorging.
  Opgave: bosbeek@nivon.nl

Wolvilten                   

Onder begeleiding wolvilten. Zowel voor ervaren wolvilters als voor beginners. Wol kan door sop, warmte en wrijving vervilten, dit komt doordat de schubben van de wol in elkaar haken. Als je de wol in deze natte toestand heel snel afkoelt en beweegt, blijven de schubben aan het vezeloppervlak in elkaar steken en ontstaat vilt. De belangrijkste benodigdheden bij het natvilten zijn dan ook warm water, zeep en beweging.

 • Datum: maandag 23 tot vrijdag 27 maart
  (ook van 26 tot 30 oktober)
  Prijs:     € 145,- (niet leden €200,-), zelfverzorging
  excl. materiaal kosten.
  Opgave: bosbeek@nivon.nl