DUURZAME DONDERDAG

Transitie, oftewel de overgang naar een duurzame samenleving vereist tijd, moeite, geduld en inspiratie. Elkaar stimuleren en motiveren is daarbij belangrijk. Het Nivon organiseert daarom vijf inspiratieavonden onder de noemer Duurzame Donderdag. 
Elke vierde donderdag van de maand is er een bijeenkomst met een actueel thema over duurzaamheid. Behalve energievoorziening kan dat ook over economie, wateroverlast, ruimte voor de rivier en de natuur, participatie gaan; kortom, over een duurzame samenleving.

Na één of twee korte inleidingen, die de problematiek vanuit diverse invalshoeken belichten, ga je hierover met anderen in gesprek. Het doel is om inzicht te krijgen in vragen die er leven en met elkaar te komen tot wellicht praktische mogelijkheden.

We verruimen graag je blik in deze maar zijn ook afhankelijk van jouw inbreng. Mocht je nu al vragen over, of suggesties voor onderwerpen hebben, mail dan naar programmacommissie@nivon-arnhem.nl

Thema 22 februari 2018:
In het Spijkerkwartier wordt daar al mee geëxperimenteerd: Buurtbewoners zetten een wijkeconomie op waarbij gebruik wordt gemaakt van wat er al is in de wijk aanwezig is – kennis, vaardigheden en materialen. Patrick Hoogen­bosch komt ons bijpraten, inspireren en enthousiasmeren. https://mijnspijkerkwartier.nl/groep/deblauwewijkeconomie

Wanneer: 22 februari 2018
Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Organisatie: Erik Spaink en Eva Hupkes
Kosten: vrijwillige bijdrage
Aanmelden is wenselijk ivm catering. mail svp naar cursussen@nivon-arnhem.nl