Met ingang van oktober 2018 is er iedere 2e zondagmiddag van de maand een filmbijeenkomst gehouden in De Wasserij te Arnhem. Het zijn interessante en soms spraakmakende films, die  vaak een  onderscheiding hebben gekregen.

Het nieuwe initiatief binnen Nivon Arnhem wordt goed ontvangen bij de bezoekers. De bijeenkomsten worden omschreven als intiem, verdiepend en gezellig; na afloop kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje.
De zaal heeft een grote capaciteit en er kunnen nog meer mensen bij.

Op zondag 9 december werd de indringende film ‘Amour’ vertoond. Het verhaal van het wat oudere echtpaar Georges en Anne maakte diepe indruk op de bezoekers . De ode aan de liefde enerzijds en de onmacht en het isolement waarin het paar terecht komt anderzijds, gaf veel stof tot nadenken.

Op 13 januari is de volgende filmmiddag, dan is de Spaanse film ‘Hable con ella’ (Praat met haar) uit 2002 te zien.    De film van topregisseur Pedro Almodóvar schetst  een portret van vier mensen wier levens elkaar kruisen, een ingetogen vertelling over de kunst iets van het leven te maken met thema’s als communicatie, eenzaamheid en intimiteit, geheimen, ontrouw en liefde.

Datum; 13 januari 2019
Tijd: 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur
Kosten: € 4,-

Opgeven hoeft niet maar mag wel bij: jetkooderings@hotmail.com.