Met ingang van oktober 2018 is er iedere 2e zondagmiddag van de maand een filmbijeenkomst gehouden in De Wasserij te Arnhem. Het zijn interessante en soms spraakmakende films, die  vaak een  onderscheiding hebben gekregen.

Het nieuwe initiatief binnen Nivon Arnhem wordt goed ontvangen bij de bezoekers. De bijeenkomsten worden omschreven als intiem, verdiepend en gezellig; na afloop kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje.
De zaal heeft een grote capaciteit en er kunnen nog meer mensen bij.

Zondag 12 mei is de volgende filmmiddag, dan staat “Departures” op het programma.

Datum; 14 april 2019
Tijd: 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur
Kosten: € 4,-

Opgeven hoeft niet maar mag wel bij: jetkooderings@hotmail.com.

In mei is alweer de laatste filmbijeenkomst van dit seizoen, maar na de zomerstop gaan we gewoon door. Voor 12 mei staat de Japanse film Departures op het programma. Deze film uit 2008 werd in 2009 verkozen tot de beste buitenlandse film. De film is geregisseerd door Yōjirō Takita en de muziek is gecomponeerd door Joe Hisaishi. Het vehaal gaat over Daigo Kobayashi, een getalenteerd cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht komt en wordt aangenomen. Hoewel zijn vrouw en zijn vrienden neerkijken op het werk dat hij doet, weigert Daigo zijn baan op te zeggen. Hij raakt steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait.