Maria van Gelre in Het Valkhof – code 215 –

We maken kennis met het leven van Maria van Gelre aan de hand van ruim 100 (kunst)objecten, waaronder vele artistieke topstukken uit internationale collecties die niet eerder in Nederland zijn tentoongesteld.

Het hoogtepunt vormt een selectie van 40 speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerde pagina’s uit haar omvangrijke gebedenboek, die grotendeels in de Staatsbibliothek zu Berlin wordt bewaard en gezien zijn kwetsbaarheid zelden wordt uitgeleend.

Dankzij een grootschalige restauratie is dat nu speciaal voor de tentoonstelling voor het eerst en eenmalig in deze omvang mogelijk. Want op 23 februari 1415, precies 603 jaar geleden, voltooide kopiist Helmich die Lewe de tekst van het uitzonderlijke gebedenboek voor Maria van Gelre.
Naast haar gebeden boek worden onder meer miniaturen, handschriften, schilderijen, textiel, sieraden, beeldhouwkunst, gebrandschilderde vensters en heiligenbeelden getoond.
tekst: Website Museum Het Valkhof

Wanneer:
Lezing: 6 dec. 2018, 14:00-16:00 uur in De Wasserij
Excursie: 13 dec. 2018, Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Tijdstip nog niet bekend. Gezamenlijk reizen met openbaar vervoer.
Kosten: Leden € 17,50 niet-leden € 22,50,( excl. reiskosten en entree museum) 
Docent: Inge van Velzen

Klik hier om je aan te melden

INGE VAN VELZEN