NIVON (landelijk)

Nivon-LogoHet Nivon is een vereniging van mensen, die met elkaar en voor elkaar werken aan een samenleving die eerlijk is en groen. Het Nivon is gebaseerd op de sociaal democratische beginselen en werkt graag samen met andere organisaties. Het Nivon heeft daarvoor afdelingen, landelijke werkgroepen, Nivon Natuurvriendenhuizen en Nivonkampeerterreinen.

Het Nivon telt 20.000 leden en is lid van de NFI (Naturfreunde Internationale). Dit is het grootste internationale netwerk van mensen voor cultuur en natuur.

Voor meer informatie zie: http://nivon.nl

IVN Arnhem

logo IVNIVN
IVN Arnhem is een organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. In parken, landgoederen en in hun eigen buurt. Binnen deze IVN-afdeling zijn zo’n 120 vrijwilligers actief. Jaarlijks organiseren ze met veel passie talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen, natuurwerkochtenden en kinderactiviteiten. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal Arnhemmers kennis met haar natuurlijke en vaak verrassende omgeving.
Meer informatie vind je op: https://www.ivn.nl/afdeling/arnhem

Milieudefensie Arnhem

milieudefensie_nieuwe_logo-300x155Anders kijken, anders kiezen
Ons verhaal is een verhaal over verandering. Over anders kijken en anders kiezen. Een verhaal over hoop en geloof én over actie en durf. Doe mee en vertel ons verhaal door. Word actief. Sluit je aan bij bestaande initiatieven en organisaties. Of organiseer je eigen acties. Wat je ook doet, doe het nu. De verandering begint bij jou. We zullen minder moeten verspillen van wat de aarde ons biedt. En dat ook eerlijker moeten verdelen. Met de rest van de wereld en de generaties na ons. Maar hoe doen we dat? Dat is in de eerste plaats een kwestie van anders kijken en anders kiezen.

Want is het bijvoorbeeld niet gek…
…dat nieuwe spullen vaak goedkoper zijn, dan repareren van wat we al hebben?
…dat de belasting op ons werk hoger is dan op wat we uit de aarde halen?
…dat duurzame oplossingen duurder zijn dan vervuilende en verspillende?

Zo zitten er veel meer mechanismen in onze maatschappij die ongezond zijn. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Dat begint met elkaar wakker schudden en wakker houden. En dat is nu precies de missie van Milieudefensie. Samen laten we bedrijven en de overheid een andere weg inslaan.
Meer informatie vind je op: https://milieudefensie.nl/lokaal/arnhem/overons/over-milieudefensie-arnhem

GELDERSE NATUUR EN MILIEUFEDERATIE

logo GNMFDe stem van natuur en milieu in Gelderland, dat is de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF). De GNMF is in 1971 opgericht als Gelderse Milieuraad, het provinciale samenwerkingsverband van natuur- en milieuorganisaties in Gelderland. Momenteel zijn er zo’n honderd aangesloten groepen.
Samen met deze groepen en met andere partners zetten we ons in voor behoud en ontwikkeling van natuur en landschap, milieubescherming en duurzame ontwikkeling.

Ons streven is een beter evenwicht tussen economie en natuur en milieu in Gelderland. We proberen dit door ondersteuning van lokale natuur- en milieugroepen, door beïnvloeding van beleid en de publieke opinie, en door samenwerking met bedrijven, overheden en belangengroeperingen.

We kunnen ons werk doen dankzij bijdragen van de provincie Gelderland en van de Nationale Postcode Loterij. Andere inkomsten komen uit projectenfinanciering, contributies, donaties en giften.

Voor meer informatie zie: www.gnmf.nl

HUMANISTISCH VERBOND

logo Humanistisch VerbondHet Humanistisch Verbond is het informatie- en dienstencentrum, het ontmoetingsplein van het humanisme en heeft ruim 13.000 leden en 39 afdelingen. Het humanisme is de levensbeschouwing waarin de mens en de menselijke ontwikkeling centraal staan. 

Het Humanistisch Verbond doet onderzoek, organiseert debatten, cursussen en biedt geestelijke begeleiding aan mensen bij defensie, in gevangenissen en in zorginstellingen. Via de omroep HUMAN verzorgen we radio- en televisieprogramma’s. Humanistische dienstverleners bieden diensten aan bij huwelijk en uitvaart. En in het onderwijs zorgen we voor lessen levensbeschouwing, burgerschap en mensenrechten.

Wij verenigen mensen die zich humanist voelen, waaronder vrijzinnigen, atheïsten, agnosten en seculieren. We zetten ons in voor vrije meningsuiting, voor gelijke behandeling van iedereen en voor het recht op zelfbeschikking zoals het recht op euthanasie. Die inzet is nog steeds actueel, zowel nationaal als internationaal.

ARNHEM
Actieve leden in afdeling Arnhem organiseren regelmatig activiteiten, zoals cursussen, lezingen en debatten. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Onze activiteiten vindt u in de agenda. Heeft  u ideeën voor activiteiten en wilt u helpen die te organiseren of lijkt het u leuk om in het afdelingsbestuur te zitten, neem dan contact met ons op. Wilt u informatie over de actieve leden, vacatures, vaste activiteiten zoals de leesclub en allerlei andere informatie, kijk dan in het menu boven onze contactgegevens hier rechts.

Meer info zie: http://www.humanistischverbond.nl/afdeling/arnhem

DE NATUUR IN

denatuurinDe Natuur in is een gratis natuur-& fotografiemagazine. Met dit magazine willen wij een magazine van en voor de lezers maken. Een magazine die niet alleen een podium voor de redactie is om zijn/haar werk te laten zien, maar juist ook voor de lezers. Met natuur & fotografie als onderwerp spreken wij een grote doelgroep met overlappende interesses aan. Voordat er gestart is met het magazine is er een redactieteam gevormd. Hierbij is er gekeken naar de verschillende interesses van de redacteuren. Met dit redactieteam gaan we een zo groot mogelijke groep lezers aanspreken.

Doordat de verspreiding van ons magazine per e-mail* gaat is deze niet te verwarren met een nieuwsbrief. Per e-mail houden we de lezers op de hoogte dat er weer een nieuw magazine uit is en kan je deze openen door op een link te klikken. Het magazine is zo gemaakt dat deze goed te lezen is op de computer, tablet en smartphone. Kortom je kan het magazine lezen overal en wanneer je wilt.

Wil jij maandelijks het gratis natuur- & fotografiemagazine ontvangen? Schrijf je dan in via de website.

website: www.denatuurin-magazine.nl
Twitter: www.twitter.com/denatuurin_nl
Facebook: www.facebook.com/denatuurin