NIVON ARNHEM

Nivon Natuurvrienden bestaat al meer dan 90 jaar. Die lange geschiedenis koesteren we. Van oorsprong zijn we een vereniging die arbeiders en mensen met een lagere opleiding (dat waren er veel toen) een zekere vorming en ontwikkeling wilde meegeven. Dat verklaart ook de afkorting Nivon: voluit ‘Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk’.

NIVON Arnhem is een levendige afdeling die je door het aanbieden van een gevarieerd programma de kans geeft nieuwe dingen te leren, leuke mensen te ontmoeten en op een bewuste manier met jezelf, de omgeving en de wereld om te gaan. De kernwaarden natuur en cultuur, ontmoeten, ontspannen en ontwikkeling staan daarbij centraal.
Naast cursussen, lezingen en excursies organiseren we (berg-)wandelingen, fietstochten en maaltijden. Kinderen komen ook aan bod, o.a. door de activiteiten van samenwerkingspartner Humanistisch Verbond.

Omdat we ook actueel willen zijn staan sommige activiteiten nog niet in de programmagids of op deze website. Volg ons daarom ook op FaceBook of schrijf je in voor de digitale Nieuwsbrief. Het Mededelingenblad is alleen voor leden maar huis-aan-huisbladen en het regionale dagblad nemen onze persberichten meestal op.

VRIJWILLIGERSORGANISATIE

Schoonnmaak-_en_klusdag_5-102008_006 kopieHet NIVON is een vrijwilligersorganisatie, we hebben een mooi maar bewerkelijk pand voor onze lezingen en cursussen en we betalen de docenten een passende vergoeding. Voor dit alles kunnen we gelukkig terugvallen op ongeveer honderd actieve leden.
Zij ontwikkelen en organiseren het programma, aanbod, beheren en onderhouden het gebouw, verzorgen maandelijks het Mededelingenblad, ontvangen als gastvrouw of gastheer dagelijks de vele cursisten, onderhouden perscontacten en vullen de website en FaceBook. Ze steken daar jaarlijks met plezier duizenden uren in. Onbetaalbaar dus, die vrijwilligers.

Wil je ook een vrijwillig bijdrage leveren? Van harte welkom! Stuur een e-mail naar secretaris@nivon-arnhem.nl met wat je zou willen doen.

CONTRIBUTIE

Lidmaatschap in 2018

  • 26 jaar en ouder, eerste lid: € 40,-
  • 26 jaar en ouder, medebewoner: € 30,-
  • 16 t/m 25 jaar: € 30,-
  • 6 t/m 15 jaar: € 10,-
  • 0 t/m 5 jaar: gratis

Een huishouden met meerdere leden betaalt maximaal € 90,-

Volwassenen met een inkomen op bijstandsniveau kunnen in aanmerking komen voor een speciaal tarief. Neem voor meer informatie contact op via leden@nivon.nl.

Het lidmaatschap van Nivon Natuurvrienden ga je aan voor minimaal 12 maanden en kan iedere dag ingaan. Verlenging gaat automatisch. Opzeggen kan schriftelijk tot 8 weken voor het einde van de 12 maandsperiode. Meld je aan via Ik word lid en geef een wijziging of beëindiging door via Wijzigen lidmaatschap.

Inschrijven nieuwsbrief