DE WASSERIJ

P.31 de wasserij strijkzaalArnhem heeft er een nieuw centrum bij. Een stedelijk centrum voor Natuur & Milieu – Cultuur – Mens & Maatschappij. De Wasserij, Molenbeekstraat 26a te Arnhem.

In De Wasserij worden rond deze thema’s tal van activiteiten georganiseerd door meerdere stedelijke organisaties. Het Nivon is de hoofdbewoner en organiseert de meeste activiteiten. Maar ook het Humanistisch Verbond Arnhem, Milieudefensie Arnhem en het IVN Arnhem organiseren activiteiten in De Wasserij. Politieke partijen en stedelijke bedrijven en instellingen hebben ook de weg naar De Wasserij gevonden. Diverse ZZP’ers zijn nu al vaste gebruiker van De Wasserij. In korte tijd heeft De Wasserij haar plaats in het stedelijke spectrum ingenomen.

De Wasserij was de oorspronkelijk functie van het gebouw aan de Molenbeekstraat. Dat is ook terug te vinden in de namen van de zalen: de strijkzaal, de ververij en het ketelhuis.

De Wasserij wil meer zijn dat een zalenverhuurcentrum. Juist de synergie tussen de gebruikers moet tot gevolg hebben dat De Wasserij uitgroeit tot een stedelijk podium waar de dialoog plaatsvindt over actuele maatschappelijke thema’s.

Het Nivon Arnhem heeft het voortouw genomen in de ontwikkeling van De Wasserij. Wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ambities van De Wasserij neem dan contact met ons op via info@dewasserij.nl.

Voor informatie over de mogelijkheden van zaalhuur neem dan contact op met:
Dinie Rengers, 026- 361 03 55, penningmeester@nivon-arnhem.nl

LOCATIE DE WASSERIJ

De WasserijDe Wasserij vind je in de Molenbeekstraat 26A (dit is de straat tegenover de ING aan de Velperweg).

Het is vanaf Centraal Station Arnhem en Station Velperpoort met de buslijnen 7 (richting Geitenkamp), lijn 1 (richting Velp) of lijn 44 (richting IJsseloord 2) halte Hoflaan te bereiken. Het is dan slechts 1 minuut lopen naar het centrum. Vanaf Station Velperpoort is het ongeveer 12 minuten lopen.

Fietsen kunnen veilig op de binnenplaats worden gestald.

Voor degenen, die met hun auto willen komen, melden we dat er in de Molenbeekstraat vrijwel geen parkeergelegenheid is. In de achterliggende straat- de Willem van Kleeflaan- en bij het ROC aan de Velperweg is er wel voldoende mogelijkheid om de auto te parkeren.

Meer informatie over Parkeren in Arnhem:
www.parkerenindestad.nl/arnhem

NIVON & DE WASSERIJ

Nivon-LogoBijna alle activiteiten van Nivon-Arnhem vinden plaats in de Wasserij. Het beheer van dit Centrum wordt geheel door vrijwilligers gedaan. Wij vragen onze cursisten en docenten daarom, om na het gebruik van de zalen de accommodatie netjes achter te laten. Een half uur voor aanvang kan je in het Centrum terecht en word je ontvangen door een gastvrouw of -heer bij wie je een kopje koffie of thee kunt bestellen. De kosten van koffie en thee zijn tegen kostprijs.

Huisregels:

  • In de Wasserij wordt niet gerookt
  • Honden worden niet toegelaten
  • Tijdens de lessen worden mobiele telefoons uitgezet

Voor noodzakelijk onderhoud, verbeteringen en grote schoonmaak worden jaarlijks klussendagen georganiseerd. Die worden aangekondigd in het Mededelingenblad. Wil je hierin een bijdrage willen leveren, dan kan je jezelf aanmelden bij Willem Wegenaar, 026-311 46 26 of 06-29176763, willemwegenaar@planet.nl

ADRES

De Wasserij
Molenbeekstraat 26a
6824 AX Arnhem
Tel: 06-154 95 058